Main menu:

Bloguri, Bloggeri si Cititori

Bloguri, Bloggeri si Cititori

SLOGANE ELECTORALE

Pe vremea cealaltă, în preajma alegerilor locale, care, nu ştiu cum, picau mereu pe 4 martie, gardurile şi zidurile se umpleau de afişe cu un text unic: Votaţi candidaţii Frontului Democraţiei Populare! Pentru un oraş, era suficient un candidat la fotoliul de primar şi o listă unică de consilieri, propuşi cu aprobarea Partidului şi cu dosare beton. N-aveau nicio emoţie, odată propuşi erau şi aleşi cu sută la sută din voturi. Cine îndrăznea să voteze nu?

Vremurile s-au schimbat, alegerile au devenit mai destinse şi mai vesele. Care vrea, în funcţie de ambiţie, orgoliu şi interes, poate candida la o funcţie în conducerea urbei sau a judeţului. Interesul poate fi politic, sau civic, sau personal. Pretendentul la demnităţi îşi construieşte campania electorală cum se pricepe, sau angajează specialişti în comunicare – manipulare. Căci scopul este să convingă poporul că el cel mai deştept, mai energic, mai simpatic, mai serios, mai decis să-şi respecte promisiunile pe care le aruncă nemilos în programul său electoral.

Poate cel mai important element de persuasiune este sloganul, sinteza proiectului viitoarei şi speratei sale guvernări. Românul s-a deşteptat, pe nimeni nu mai convinge ordinul „Votaţi pe…!”. Sau „Numai cu x vom reuşi să avem un oraş frumos!”,  ” Cu y spre victorie!” sau „Împreună, spre viitor!”.

Subtil, grav, insinuant, promiţător, înţelept sau tîmpit, sloganul este chintesenţa exprimată a personalităţii viitorului conducător al urbei. Prilej de meditaţie. Aşa că,  meditaţi la cîteva care colorează pentru o lună frumosul nostru oraş.  Şi comentaţi. Subtil, grav, insinuant, promiţător, înţelept sau tîmpit, sloganul este chintesenţa exprimată a personalităţii viitorului conducător al urbei. Prilej de meditaţie. Aşa că, meditaţi la cîteva care colorează pentru o lună frumosul nostru oraş.  Şi comentaţi.
Puneţi mausul pe poze ca să aflaţi părerea mea.

UPDATE: Nu merge chestia cu mausul în wordpress.

– Ovidiu Budeanu – pentru creatorii şi inovatorii din Bacău (or fi vreo două sute)

– Florin Lazăr: Încă o inimă plină de respect, în loc de sînge ( m-a impresionat, un adevărat cavaler)

– Dumitru Sechelariu: Pentru nostalgicii care refuză să moară (era şi-un film, Stejarii mor în picioare)

_ Constantin Scripăţ: Schimbare, schimbare, da s-o ştim şi noi (cum ar veni, schimbarea schimbării)

– Romeo Stavarache: Bacău, acasă ( iar filme tari, cum ar fi „În pat cu duşmanul”)

– Dragoş Benea: De mînă cu pilotul ( merita un slogan mai bun, i l-aş fi făcut gratis, sau, în fine, cu bani puţini)

Comments

Comment from dush
Posted: 14 mai 2012 at 10:38 am

pfii, da nici pozele nu mai sunt ce erau…nenea ala de ce isi pipaie buzunarul de la chept? acolo tine bacsisurile?:)

Comment from Varanus
Posted: 14 mai 2012 at 3:55 pm

Arată şpagotarul. Şi are mult mai multe, dar nu le vedem. Şpagă să fie, că şpăgari, găsim noi:)

Write a comment